Bikkel Fonds

Bikkel kwam een aantal jaren geleden binnen bij De Konijnenberg … Hij was er zeer slecht aan toe, had coccidiose (zeer ernstige diarree) en miste een stuk van zijn onderkaak, de kiezels zaten er nog in, zeer waarschijnlijk uit een rijdende auto gegooid….

Na helemaal opgeknapt te zijn, is  Bikkel geplaatst, maar ook weer in de opvang terug gekomen. Dit heeft blijkbaar zo moeten zijn, want Bikkel is bij mij (Monique) thuis komen wonen en heeft hier 3 schitterende maar ook moeilijke jaren gehad. Hij mankeerde iedere keer wat, een lintworm, een abces, tanden die uit zijn kin groeiden, haken op zijn kiezen, nog een abces. Bikkel onderging alles dapper en liet zijn zin in het leven altijd zien, het was een vrolijke kerel, altijd in voor een kroel en wat lekkers.
In november 2010 kon Bikkel niet meer eten. Op de plaats waar zijn onderlip had moeten zitten, groeide wild vlees en dat was naar binnen geslagen. Na overleg met de dierenarts heb ik Bikkel gevoerd en vertroeteld. Hij rende naar de keuken als hij honger had en draaide zijn hoofd weg als zijn buik weer was gevuld. Dit hebben we twee weken volgehouden tot het besef kwam dat dit voor Bikkel geen leven was. Hij kon niet eens eten wanneer hij wilde. Hij wilde zo graag leven, maar kon dit door zijn misvormde bekkie niet meer…. Bikkel is in mijn armen rustig heen gegaan.

bikkel

Er zijn veel Bikkels in konijnenland, Bikkels die het verdienen om behandeld te worden of om die dure operatie te ondergaan die ze nodig hebben. Daarom reden voor ons om een fonds op te zetten voor de, vaak dure, medische behandeling die sommige van onze dieren nodig hebben. Ook een konijn is een levend wezen dat medische zorg en behandeling verdient, als dat nodig is.

U kunt uw bijdrage storten op ons rekeningnummer 1523.67.691 o.v.v. Bikkel. Namens Bikkel, Bedankt!