Funnies for Bunnies

Speelgoed is erg belangrijk voor een konijn. Door de beweging kan het de nodige energie verbruiken en spelen zorgt ervoor dat het konijn zich niet verveelt. Een dier dat zich verveelt, kan vernielzuchtig en depressief worden. Speelgoed is dus goed om het konijn geestelijk en lichamelijk in goede conditie te houden. Maar let op: Een konijn dat gefrustreerd is omdat hij nooit uit zijn kooi mag, geen aandacht krijgt of geen gezelschap van een partner heeft, zal een stout konijn worden. Een konijn heeft dus naast een soortgenootje en speelgoed, voldoende aandacht en ruimte nodig. Daarnaast is het van belang dat het speelgoed met regelmaat afgewisseld wordt, zodat het dier telkens iets nieuws heeft om te onderzoeken.

Favoriete bezigheden van konijnen zijn graven, wroeten, knagen, scheuren, gooien en smijten. De mogelijkheid bestaat om konijnvriendelijk speelgoed te kopen, zoals een kattentunnel, hard plastic speelballetjes (met gleuven, zodat het konijn het balletje goed kan oppakken en wegsmijten), knaaghuisjes e.d. Ook de zogenaamde voerballen zijn voor konijnen erg spannend; de bal heeft een opening waardoor wat lekkers in de bal kan worden gestopt. Het konijn moet net zolang met de bal rollen, totdat het lekkers uit de opening valt.

Konijnenopvang Binkies heeft zijn eigen speelgoedwinkel voor konijnen :). Op woensdag en zaterdag tijdens de openingstijden, bent u meer dan welkom om te komen sjoppen voor uw konijnen. Bakkie koffie of thee erbij, sjoppen en konijntjes knuffelen, wat wil je nog meer?

BinkiesWinkelBord 4

De opbrengst uit Funnies for Bunnies, komt uiteraard volledig ten goede van onze konijnen!