Supreme Pet Foods sponsor

 

Merial Sponsor logo

 

Anbi/status/logo

Konijnenopvang Binkies foto 8

Afstand doen

Het kan zo zijn, dat u om wat voor reden dan ook, afstand van uw konijn(en) wilt doen. Ook dan kunt u bij ons terecht. Wij vragen voor afstand altijd een vrijwillige bijdrage. Deze bijdrage dient overhandigd te worden aan onze medewerkers op het moment dat u uw dier(en) komt brengen. Achteraf overmaken is geen optie. Vooraf wel, maar dan ruim van te voren zodat wij dit kunnen controleren. Het is aan u om te bepalen wat de hoogte van dit bedrag zal zijn. Ook vragen wij u om overgebleven hooi/stro/zaagsel/voer e.d. mee te nemen, ten eerste omdat wij dit erg goed kunnen gebruiken. huilend_konijntje
Ten tweede zullen wij uw konijn(en) langzaam moeten laten wennen aan het voer wat wij geven aan onze konijnen. Doen we dit niet, dan kan het zo zijn dat uw konijn(en) last krijgen van hun darmen. 
Ook stellen wij het erg op prijs dat u het hok van uw dieren meeneemt naar onze opvang. Het kan zijn dat onze opvang
op het moment van uw aanvraag vol is. Wij willen u vragen hiervoor begrip te hebben en zullen uw dieren op een wachtlijst plaatsen. Zodra er dan een plaats vrij is, nemen wij vanzelfsprekend contact met u op.

Dump uw konijn niet in de vrije natuur, het zal niet overleven!

Tamme konijnen hebben geen overlevingsinstinct, zoals wilde konijnen, om voor zichzelf te zorgen. Dus worden ze voedsel voor honden, kraaien, katten, bunzings, vossen, wezels etc. De “gelukkige” konijnen die niet opgegeten worden, komen onder een auto of sterven door kou, voedselgebrek of aan ziekten. Denk na voordat u een konijn aanschaft – of er vanaf wilt!
(Bron: Stichting Konijnenbelangen)

 

 

 

Konijnenopvang Binkies foto 4

 

Konijnenopvang Binkies foto 7

Konijnenopvang Binkies foto 9