Konijnenpaleizen

Binnen Paleizen

Konijnen kunnen zeker goed binnen wonen, hou er wel rekening mee dat ook binnenkonijnen ruimte nodig hebben om konijn te kunnen zijn. Ze alleen in hun hok laten zitten, is voor de konijnen niet leuk; ze moeten dan ook zeker iedere dag minimaal drie uur los lopen. Geef de dieren speelgoed om aan te knagen, om doorheen te kunnen roetsjen, of zelf om te graven. Ze hebben dit echt nodig, zo houdt u tevreden en blije konijnen :-).

hok marloes 640x478

Slimme oplossing! Je binnenkonijnen onder de open trap. Leuk gedaan met de opstapjes, ze kunnen hoog zitten, en kijken. Of ze kunnen schuilen onder de planken.

hok.madelon 640x480

Buiten naar binnen halen :-). Een buitenhok kan ook prima dienst doen, als binnenhok zoals u hier zit.

binnenhok.konijn

Geloof het of niet, ook hierin worden konijnen gehouden, de zogenaamde anti rommelbak. Doordat er geen tralies aan de zijkant zitten, maar kunststof, kan er geen zaagsel buiten de kooi komen. Bovenin zit een rooster. Dit is naast een veel te klein hok (het konijn kan niet eens rechtop zitten), een erg ongezond hok, omdat de lucht niet kan ventileren. Het konijn ademt dus zijn eigen ammoniak in, afkomstig van zijn urine…

Buiten Paleizen


buiten2

Erg mooi konijnenpaleis. Rechts wonen de konijnen, die ook nog eens los in de tuin mogen, en links wonen de caafjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deze konijnenvriendin, heeft maar liefst 16 konijnen. Ieder hok is voorzien van speeltjes, trapjes, manden en andere dingen die konijnen leuk vinden. In de herfst krijgen de hokken ramen, zodat de konijnen droog en tocht vrij zitten. Iedere dag mogen alle koppels om beurten lekker rennen door de tuin.

buiten.4 640x480

Ook een super konijnenverblijf bij deze konijnenvriendin. Omdat negen van de tien konijnen graven, is het van belang dat je gaas ingraaft. Je graaft een bak, die je afzet met gaas. De konijnen kunnen niet weg, en kunnen lekker graven, 1 van hun hobbies :).

buitenhok1

Van dit soort verblijven worden wij als opvang erg blij. Een konijn is een actief dier, dat erg nieuwsgierig is, en zich dus snel verveelt. Het verdient een goede plek, met ruimte.

Helaas zitten veel konijnen in Nederland nog alleen, en in een veel te klein hok. In het belang van het dier, doe dit niet!

fouthok

In dit hok, kan een konijn echt geen konijn leven. Het zal daar zitten te zitten, dag in, dag uit, en heeft een miserabel bestaan…. Naar onze mening, zouden deze hokken absoluut niet meer verkocht mogen worden….