Vrijwilligerswerk

Onze opvang wordt geheel bemand door vrijwilligers. Inmiddels zijn we met ruim 40! hard werkende en toegewijde vrijwilligers die er samen voor zorgen dat het de konijntjes aan niets ontbreekt. Echter, zijn wij altijd op zoek naar nog meer helpende handen! Momenteel zijn wij met spoed op zoek naar iemand die ons op dinsdagavond uit de brand zou kunnen helpen, maar ook op andere dagen kunnen wij uw hulp goed gebruiken.

Het zijn van vrijwilliger bij Binkies is erg dankbaar ‘werk’. Je bent lekker met de konijntjes bezig, hebt een gezellige tijd met collega vrijwilligers én je kunt er voor zorgen dat de konijntjes een fijn verblijf hebben en een mooie toekomst tegemoet gaan. Maar wat wordt er eigenlijk van je verwacht als vrijwilliger?

  • Je bent niet bang voor vieze handen: er moeten namelijk hokken schoongemaakt worden
  • De konijntjes hebben ook honger, voeren hoort er natuurlijk ook bij
  • Knuffelen, daar zijn de meeste bewoners gek op!
  • Extra verzorging geven zoals kammen, medicijnen geven, nageltjes knippen etc.
  • Onze bezoekers voorzien van een vers kopje koffie of thee

 

74477_502831816418931_876555955_n copy

Lijkt het je leuk om op de opvang te komen helpen als vrijwilliger, neem dan snel contact met ons op! We kunnen dan samen even overleggen wat we voor elkaar kunnen betekenen. Ook als je maar 1 x per twee weken of 1 x per maand zou kunnen komen helpen ben je natuurlijk van harte welkom, alle kleine beetjes helpen! Wil je graag komen helpen maar heb je geen vervoer, geen probleem: wij hebben vele vrijwilligers en wellicht is er iemand die bij jou in de buurt woont zodat er gecarpoold kan worden.

 

Voor diegene die gebruik maken van eigen vervoer, je kunt via de belastingdienst deze kosten eventueel aftrekken als gewone gift. Dit doe je bij de inkomstenbelasting aangifte en het zorgt er voor dat je over deze kosten geen belasting hoeft te betalen. Het is verstandig om hiervoor bij te houden wanneer je op pad bent voor de opvang en hoe veel kilometers je rijdt, voor iedere kilometer kun je €0,19 rekenen. Voor meer informatie kun je ook nog even kijken op de website van de belastingdienst.

 

Pleeggezin

Naast vrijwilligers die op de opvang helpen, zijn wij ook altijd op zoek naar pleeggezinnen. Als pleeggezin vang je tijdelijk een konijntje op dat wat extra aandacht nodig heeft. Bijvoorbeeld omdat een voedster misschien zwanger is of omdat een konijntje moeten socialiseren. Het konijntje komt bij jou thuis te wonen en zal zo lang blijven als nodig is. Voor een mogelijk zwangere voedster is dat meestal een ruime maand. Mocht er dan geen nestje zijn mag de voedster terug naar de opvang voor uitplaatsing. Zijn er wel kleintjes? Dan mogen deze ruim 8 weken bij moeders blijven om op te groeien tot pubers en daarna worden moeder en kinderen uitgeplaatst via de opvang.

 

Lijkt het je leuk om pleeggezin te worden van de opvang, neem dan even contact met ons op. We kunnen dan even verder afstemmen wat we voor elkaar kunnen betekenen.

 

 

Kom jij ons team versterken?